Jop van Heesch

Ik ontwikkel apps voor iOS en Mac

Sinds 2010 werk ik als ontwikkelaar zowel aan freelance-opdrachten als aan eigen projecten. In ieder project dat ik oppak, streef ik naar de perfecte balans tussen krachtige functionaliteit en een prettige gebruikerservaring. Ik doe dit door het idee achter een app zo scherp mogelijk te krijgen en veel aandacht te besteden aan een sterk en passend ontwerp. Spreekt wat ik doe jou aan? Neem eens contact op!

Recente Projecten

Ik laat bij voorkeur mijn werk spreken, daarom staat hieronder een aantal projecten waar ik recent aan gewerkt heb.

WoordWolk

WoordWolk is een app voor mensen met afasie die moeite hebben met het vinden van woorden, maar nog wel kunnen lezen op woordniveau. Wil je iets zeggen maar kom je niet op het woord? Met WoordWolk kun je op zoek naar het woord door middel van associaties. Zie je een woord dat te maken heeft met wat je wilt zeggen, dan druk je erop. Heeft geen van de woorden te maken met wat je wil zeggen, dan veeg je ze weg. Met deze twee simpele acties beweeg je je vrijelijk door een ruimte van woorden, op zoek naar het juiste woord. Voor dit project werk ik samen met het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour.

Kwaliteitsprijs

Het idee voor WoordWolk bedacht ik samen met Peter Desain, hoogleraar Kunstmatige Intelligentie aan de Radboud Universiteit. In 2012 wonnen we met dit idee de Kwaliteitsprijs van de Nederlandse Hersenstichting.

Kunstmatige Intelligentie

WoordWolk gebruikt kunstmatige intelligentie om te achterhalen naar welk woord je zoekt. Om het gezochte woord extra snel te vinden, laat WoordWolk woorden zien die het meeste informatie opleveren over welk woord je zoekt.

Data-collectie

Het gebruik van WoordWolk wordt gelogd. Dit levert een schat aan informatie op, waarmee we WoordWolk steeds slimmer kunnen maken. Daarnaast is deze informatie waardevol voor wetenschappelijk onderzoek.

Toekomst

We willen WoordWolk graag verder ontwikkelen, onder andere door meer met eindgebruikers te testen en de woordenschat te vergroten. Wil jij hier inhoudelijk of financiëel een bijdrage aan leveren? Laat het ons weten! Email mij over WoordWolk.

Batch Editor

Het idee voor Batch Editor is ontstaan uit eigen behoefte: Ik werk veel met digitale afbeeldingen en daarbij moet ik soms meerdere afbeeldingen op (ongeveer) dezelfde manier bewerken. Uit onvrede over bestaande oplossingen ontstond Batch Editor. In Batch Editor combineer je verschillende 'image operations' tot een 'workflow'. Terwijl je dit doet zie je het effect op één of meerdere afbeeldingen tegelijk, zodat het hetzelfde aanvoelt als normale beeldbewerking. Workflows kun je toepassen op zoveel afbeeldingen als je wilt. Daarnaast kun je ze opslaan om later opnieuw te gebruiken of met anderen te delen.

Flexibel en Krachtig

Eén van de voordelen van het gebruik van workflows, is dat je te allen tijde nog aanpassingen kunt maken. Iedere instelling is altijd nog te veranderen en je ziet meteen het effect op al je afbeeldingen.

Hergebruik en Delen

Workflows zijn 'documenten' en kun je dus opslaan (net als bijvoorbeeld een tekstbestand of spreadsheet). Dit betekent dat je ze makkelijk kunt hergebruiken, of delen met anderen.

Slim Opslaan

Batch Editor kan duizenden afbeeldingen tegelijkertijd verwerken en de resultaten opslaan onder automatisch gegenereerde bestandnamen. Batch Editor maakt hiervoor gebruik van 'smart file naming'.

Toekomst

Tot nog toe is de werking van Batch Editor vooral gebasseerd op wat ik zelf handig vind. Wil je laten weten wat jou handig lijkt? Ik hoor graag hoe ik Batch Editor volgens jou kan verbeteren! Email mij over Batch Editor.

MeXtra voor iOS

In opdracht van SymaX werk ik aan een iPhone-app voor MeXtra: een intelligent en methodisch onderbouwd online platform om eHealth dossiers in te zien en op te reageren. In MeXtra werken niet alleen zorgprofessionals; ook de cliënt zelf en/of verwanten kunnen toegang krijgen tot het dossier. Het doel van deze app is dat het nóg makkelijker wordt om rapportages in te zien, of even snel de voortgang vast te leggen. Voor deze opdracht doe ik zowel het ontwerp als de implementatie.

Contact

Bezoekadres

De Smeltkroes unit 50
Waalbandijk 16
6541 AJ Nijmegen

Postadres

Vrouwe Udasingel 194
6663 GW Lent